Status & uitdagingen

Steeds meer bedrijven huren interimprofessionals in om tijdelijke taken en projecten te coördineren en uit te voeren. Door de jarenlange ervaring is het niveau van onze leden hoog.

Daardoor weten steeds meer organisaties ons te vinden met concrete opdrachten en dit geldt ook voor bemiddelingsbureaus. Wij vervullen hierin een neutrale rol. Wij brengen partijen wel bij elkaar, maar bemiddelen en beoordelen niet. Elkaar kennen en ontmoeten is een van de primaire doelstellingen van De Kameleons. Daarnaast faciliteren we onderling contact door de LinkedIn-community van De Kameleons en via onze ‘Whatsapp’.

Toen jaren geleden enkele leden hun eigen onderneming oprichten, was de sterke opkomst van zzp’er niet echt te voorzien. Inmiddels weten we dat deze tijdelijke werkrelaties steeds meer in allerlei sectoren opgeld doen, ook bij supermarktbedrijven en ook bij levensmiddelenproducenten. De interim-professional krijgt daarmee een steeds betere reputatie, gelukkig maar. Van de interim-professional wordt echter wel verwacht dat hij/zij de tijdelijke opgave tot een goed einde brengt, vaak meer nog dan van werknemers in vaste dienst. Vanzelfsprekend wordt van de interim-professionals vertrouwelijkheid verwacht. Dit is de basis voor de klantrelatie.